Alfa-college Hoogeveen in de race voor onderwijsprijs

Het Alfa-college uit Hoogeveen mag straks misschien een miljoen euro op de bankrekening bijschrijven. De mbo-school is namelijk genomineerd voor de Nederlandse Onderwijspremie. Een half miljoen ontvangen ze nu sowieso al. Dat meldt RTV Drenthe.

Het Alfa-college is samen met twee andere mbo-instellingen door het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) uitgekozen als kanshebber voor de prijs. Het Alfa-college kan op 27 juni zo’n 1,2 miljoen euro bijschrijven op de bankrekening. Alleen als de school de Onderwijspremie wint. De nummers twee en drie ontvangen respectievelijk 800.000 euro en een half miljoen als prijs.

Hoogste onderscheiding 

De Onderwijspremie is de hoogste onderscheiding voor een mbo-instelling. De prijs is ter stimulering en als waardering voor de vernieuwing en verbetering van het mbo.

Opleiding Interculturele coach onderwijsassistent 

Het Alfa-college heeft de nominatie te danken aan de opleiding Interculturele coach onderwijsassistent. Deze opleiding kan men volgen aan de onderwijsinstellingen in Hoogeveen en Groningen. Vluchtelingen krijgen de kans om een opleiding te volgen en daarna om in het onderwijs een baan te vinden. De opleiding geeft veel aandacht aan culturele verschillen, pedagogische normen en waarden en communicatie.

Onderwijspremie 

Het hbo en het wo kennen ook een Onderwijspremie. Het ministerie van Onderwijs stelt voor alle onderwijsniveaus geld beschikbaar voor de prijs.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk