Normal_copyright_stockfreeimages_oudere_student_langstudeerder_studie_lezen_boeken_cursus_thuisstudie

Het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers in Doetinchem begint dit najaar met het Achterhoek College. Dit is een jaarlijkse leergang voor het bedrijfsleven en bestuurders over de huidige ontwikkelingen in de Achterhoek. Het is bedoeld om de kans op succes in de (nieuwe) werkomgeving te vergroten. Dit meldt de Gelderlander.

Directeur Femia Siero van het Erfgoedcentrum zegt dat er een wezenlijk verschil is met een gewone lezing voor publiek. “Dit idee gaat dieper; we willen iets voor het bedrijfsleven en bestuurders, met thema's die ook passen in de huidige ontwikkeling in de Achterhoek." Met de leergang krijgt het bedrijfsleven meer kennis van de regionale identiteit, zoals de historie, economie, cultuur en sociologische aspecten. Deze kennis kan weer worden ingezet om de kansen van het bedrijf in de werkomgeving te vergroten.  
 
De eerste colleges worden gegeven van 13 september tot en met 22 november. Arie Ribbers, Lodewijk van der Borg, Jan Kuijs, Dolly Verhoeven, Joris Ernst, Jan Stronks, Conrad Gietman, Jorien Jas en Gert-Jan Hospers zijn de 'docenten'. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids