KWF Kankerbestrijding geeft gastlessen over de gevaren van de zon

De zon gaat de komende dagen flink schijnen in Nederland. Erg fijn, maar KWF Kankerbestrijding waarschuwt dat mensen zich goed moeten beschermen tegen de zon. Daarom worden er verschillende projecten ingezet die mensen bewust moeten maken van de gevaren van de zon. Dat meldt de NOS.

De organisatie gaat in totaal 4,6 miljoen euro uitgeven in acht verschillende regio’s. Een deel van dat geld gaat naar zonnebranddispensers. Bij kinderopvanglocaties, sportvelden en bij verschillende horecatenten worden deze zogenoemde smeerpalen neergezet. Een aantal scholen krijgen zelfs een dermatoloog op bezoek voor een gastles.

Om de twee uur insmeren 

Veel mensen smeren zich namelijk wel in met een zonnebrandcrème, maar dat is vaak maar één keer op een dag. Dat is niet genoeg, aldus KWF-woordvoerder Annebel Schipper. Het advies vanuit het KWF is dan ook: smeer je om de twee uur in. “Door zwemmen of wrijving gaat de zonnebrandcrème ook weer snel van je huid.” Het maakt daarbij niet uit of je een dure of goedkope crème gebruikt. “Met factor 30 zit je sowieso altijd wel goed.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk