Normal_rss_entry-142813

Het voormalige pand van de Twistvliedschool in Mijdrecht vormt ook in het tweede seizoen het decor van de populaire serie De Luizenmoeder. De opnamen voor het tweede seizoen van de comedy beginnen in september, meldt de gemeente De Ronde Venen.

Volgens producent Bing vormt de school in Mijdrecht het ideale decor voor de serie die vorige maand de Zilveren Nipkowschijf won. Na het succes van het eerste seizoen wil Bing in het voormalige schoolgebouw ook graag seizoen twee opnemen. Het gemeentebestuur heeft daarmee ingestemd.

Wethouder Kiki Hagen, die tot voor kort zelf voor de klas stond, vindt het leuk dat zo’n populaire serie in hun gemeente wordt gefilmd. “Vanuit de realiteit kan ik verklappen dat de serie verontrustend treffend is; van surprises gemaakt door ouders tot gezonde traktaties. Ik kijk uit naar het tweede deel!”

AVROTROS zendt het nieuwe seizoen in 2019 uit. In België maakt VTM een eigen reeks, met actrice Lynn Van Royen in de rol van luizenmoeder. "Het gaat wel om dezelfde reeks, maar we gaan het niet zomaar nadoen”, zegt ze tegen Het Laatste Nieuws. “Dat zou ook niet werken. Nederlanders hebben een heel ander gevoel voor humor en zijn veel directer. Wat ik wel een beetje stressy vind, is dat ik voor de allereerste keer comedy ga brengen”, zegt Van Royen. In België beginnen de opnames maandag, maar het is nog niet bekend wanneer de reeks op de Vlaamse televisie is te zien.

Door: ANP