Normal_rss_entry-394630

KRO-NCRV heeft besloten de uitzending van College Tour met Esther Ouwehand vanwege de actualiteiten eerder aan te bieden op NPO Start. De aflevering is al vanaf donderdag te zien op de streamingservice van de NPO. Het is nog niet bekend hoe laat dat exact zal zijn, maakte de omroep woensdag bekend. Zondagavond is de reguliere uitzending van College Tour te zien op NPO2. De aflevering wordt woensdag opgenomen in Den Haag.

KRO-NCRV besloot maandag dat de uitzending doorgaat, ondanks de snelle actuele ontwikkelingen rond de crisis binnen de Partij voor de Dieren. Het partijbestuur meldde zaterdag niet opnieuw Esther Ouwehand als lijsttrekker te willen, vanwege "signalen en informatie" over mogelijke "integriteitsschendingen". Wat de klachten precies waren, meldde het bestuur niet.

Steun

De nummer twee van de fractie, Christine Teunissen, sprak al snel haar volledige steun uit voor Ouwehand. Ook verschillende lokale afdelingen van de partij hebben dat gedaan. De nieuwe reeks van College Tour ging op 10 september van start.

Door: ANP