Nationale Onderwijsgids

NOG Onderwijsnieuws

Normal_logo_nzg_website_van_het_jaar

Stem op de Nationale Zorggids voor Website van het Jaar 2021!


Onze collega nieuwssite, de Nationale Zorggids is genomineerd voor de verkiezing Website van het Jaar 2021! Daarmee behoort deze website tot de beste 12 websites van dit jaar in de categorie Gezondheid. Een geweldige nominatie waar we trots op zijn en die we graag willen verzilveren. Daarom hebben we jouw hulp nodig!

Normal_rechter_rechtbank_justitia

Rechter veroordeelt voormalig docent uit Almere tot 18 maanden gevangenisstraf


Een 49-jarige voormalige docent uit Almere is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden. De man heeft bekend dat hij seks heeft gehad met een 15-jarige leerlinge van hem. Dat gebeurde tussen juni en september 2019. Dit meldt Omroep Flevoland.

Normal_fairground-5366883_1920

Plopsa Indoor in Dalen ontvangt één week twaalf stagiaires van Drenthe College


Studenten van de opleiding Leisure aan het Drenthe College lopen één werkweek stage bij Plopsa Indoor in Dalen. In die vijf dagen leren de studenten vooral heel veel dingen door het gewoon te doen. Zo staan ze bij de attracties, lopen ze mee met het animatieteam en helpen ze bij de schoonmaak. Dit meldt het Dagblad van het Noorden.

Normal_uitblinkersluch-27-oktober-2021

Uitblinkers lunchen met Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima


Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima hebben woensdag 27 oktober 2021 in Paleis Noordeinde een lunch aangeboden aan Nederlanders die zich hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie. Dit meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Normal_rss_entry-304228

Binnen een week 100.000 stemmen uitgebracht voor NS Publieksprijs


Binnen een week hebben volgens de stichting CPNB al 100.000 mensen hun stem uitgebracht voor de NS Publieksprijs. Het is nog niet eerder gebeurd dat in een dergelijk tijdsbestek zoveel stemmen zijn uitgebracht. In 2020 werden er in totaal in een maand tijd 160.000 stemmen uitgebracht, dit was toen een recordaantal.

Normal_virtual_reality_vr_bril

Nederlandse scholen werken aan kennis op het gebied van kunstmatige intelligentie


Nederlandse wetenschappers, scholen en ondernemers gaan gezamenlijk werken aan kennis, data en innovatieve producten op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). Het kabinet kent 80 miljoen euro uit het Nationaal Groeifonds definitief toe om een zogenoemd Nationaal Onderwijslab op te zetten. Dit meldt de Rijksoverheid.

Normal_office-4857268_1920

Onderwijsmedewerkers hebben geen of weinig kennis over veilig wachtwoord


Onderwijsmedewerkers geven aan dat ze genoeg kennis hebben over privacy en digitale veiligheid, maar volgens onderzoek van SURF kan die kennis een stuk beter. De medewerker schijnen namelijk over net genoeg kennis op dit gebied te beschikken en dat wordt dus voornamelijk door de mensen zelf overschat. Dit meldt ScienceGuide.

Logo_in_holland_logo

Hogeschool Inholland gaat samen met partners innovatie in zorg versnellen


Hogeschool Inholland, SEIN en Heliomare hebben een gezamenlijke overeenkomst ondertekend om innovatie in de zorg te versnellen. De partners brengen, onder de naam Living Lab Blended Zorgverlening, de komende vijf jaar expertise, menskracht, tijd en budget in om een kick-start te geven aan een gezamenlijke innovatie community. Dit meldt Hogeschoo...

Normal_tegelzetten_tegel_mbo_vakmanschap_bouw_ambacht_gereedschap

ROC De Leijgraaf krijgt nieuw schoolplein, stratenmakers druk met klinkers leggen


ROC De Leijgraaf in Oss krijgt een vernieuwd schoolplein. De stratenmakers zijn in de herfstvakantie (die nu nog in het zuiden van het land aan de gang is) hard bezig met het aanpassen van het huidige plein. De klinkers tussen de toegangspoort en de hoofdentree worden nu onder handen genomen. Dit meldt het Eindhovens Dagblad.

Normal_architect-3979490_1920

Fleringen presenteert plannen voor de toekomstbestendigheid van basisschool


Dorpsraad Fleringen trekt de conclusie dat basisschool Het Heilige Hart kan blijven bestaan, maar dan wel in het gebouw van kulturhus De Spil. Dit staat in het Dorpsplan, daarin komen Fleringers aan het woord over wat zij willen dat er gebeurd in hun woonplaats. Dit meldt Tubantia.

Normal_bam_rotterdams_onderwijs

Bouw van Rotterdams Onderwijs en Revalidatiecentrum (ROeR) gestart


Op dinsdag 26 oktober heeft de formele eerste bouwhandeling plaatsgevonden voor de door BAM Bouw en Techniek te realiseren nieuwbouw van Rotterdams Onderwijs en Revalidatiecentrum (het ROeR). Dit meldt BAM Bouw en Techniek Bv. 

Normal_rss_entry-304102

NCTV: honderden Nederlandse tieners willen rassenoorlog ontketenen


Zeker enkele honderden Nederlandse tieners zijn online actief in rechts-extremistische netwerken, waar geweld wordt verheerlijkt. Dat stelt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) in het dinsdag verschenen Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland.

Normal_rss_entry-304153

Na het witte doek verschijnt populaire Mees Kees nu in het theater als musical


De populaire boekenreeks Mees Kees wordt volgend jaar bewerkt tot musical. Producent Giovanni Sturkenboom van STENT Producties komt in het seizoen 2022-2023 met een nieuwe voorstelling gebaseerd op de serie van schrijfster Mirjam Oldenhave. Eerder werden er al vijf succesvolle speelfilms gemaakt over de zeer aimabele docent.

Normal_rss_entry-304096

Nationale Politie betaalt 1,8 miljoen om merknaam AMBER Alert te gebruiken


De Nationale Politie betaalt 1,8 miljoen euro aan de stichting AMBER Alert om de merknamen AMBER Alert en Vermist Kind te mogen gebruiken. Oprichter van AMBER Alert in Nederland Frank Hoen schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat de politie dat bedrag ook betaalde om het alarmeringssysteem klaar te maken voor de overstap naar Burgernet, het...

Normal_werken_typen_bloggen_studeren_laptop_computer_freelance_zzp

Belastingdienst ontvangt gegevens van opvangorganisaties, toeslag gaat omlaag


Kinderopvangorganisaties geven al enige tijd opvanggegevens van ouders door aan de Belastingdienst. De gegevens worden dan gebruikt voor een check de kinderopvangtoeslag die ouders ontvangen. Op die manier willen ze voorkomen dat ouders later veel moeten terugbetalen. Dit meldt Kinderopvangtotaal. 

Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank2

Kinderrechters gaan eigen handelen omtrent toeslagenaffaire onderzoeken


Familie- en jeugdrechters gaan onderzoeken hoe ze hebben gehandeld bij de uithuisplaatsingen van kinderen van toeslagenouders. De rechters doen het onderzoek onder meer naar aanleiding van de oproep van de Parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag. Dit meldt de NOS.

NOG Blog

Motiveren door kansrijk te adviseren

Normal_pascal_cuijpers

Aan het begin van een nieuw schooljaar worden alle nieuwe brugklasleerlingen besproken met de desbetreffende vakdocenten. De zogenaamde ‘warme overdracht’ vanuit de basisschool is voor de zomervakantie afgerond en omdat iedereen recht heeft op goed onderwijs en gelijke kansen is dit een waardevol moment. Dit jaar werd duidelijk dat de nadruk lag...

NOG Ingezonden artikelen

NOG Ingezonden blogs

NOG Interview

Forming, storming, norming en performing: vier fases van groepsvorming in de klas

Normal_forming__storming__norming_en_performing_in_gesprek_met_expert_boaz_bijleveld_over_de_4_faes_van_groepsvorming


Forming, storming, norming en performing. Een nieuwe klas, een nieuwe juf of meester, andere regeltjes en nieuwe verhoudingen. De meeste kinderen moeten na de zes weken lan...

NOG Topvacatures

Kinderdagpaleis Ukkepuk

Pedagogisch medewerker

Meer vacatures...
Fontys Hogescholen via TwynstraGudde Executive Search

Directeur Fontys Hogeschool HRM en Psychologie

Meer vacatures...
Zuyd & Fontys Hogescholen (viaTwynstraGudde Executive Search)

Directeur Dienst Onderwijs & Onderzoek

Meer vacatures...

NOG Video

NOG Nieuwsoverzicht