Normal_logo_world_skills

Van 22 tot en met 27 augustus vindt in Kazan, Rusland, WorldSkills 2019 plaats. Op dit wereldkampioenschap voor beroepen wordt Nederland vertegenwoordigd door 29 mbo-studenten en 1 vmbo-leerling bij 27 vakonderdelen. Dit meldt WorldSkills.

In Kazan komen zo’n 1600 deelnemers uit 60 verschillende landen bij elkaar om te strijden voor de titel van beste vakman of vakvrouw van de wereld in 56 beroepen. Nederland doet mee aan 27 van deze onderdelen met in totaal 30 deelnemers: 29 nationaal mbo-kampioenen en – voor de eerste keer – ook een vmbo-leerling. 
 
De deelnemers zijn al nationaal kampioen in hun vak. De afgelopen maanden werden de winnaars geselecteerd tijdens voorrondes, kwalificaties en nationale wedstrijden van de mbo-vakwedstrijden Skills Heroes. De deelnemers worden getraind en begeleid door experts afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen.
 
Worldskills vindt om het jaar plaats. Het andere jaar worden de EuroSkills georganiseerd: de Europese kampioenschappen voor beroepen. De eerstvolgende EuroSkills vindt plaats in 2020 in Graz, Oostenrijk.
 
Door: Nationale Onderwijsgids