Normal_minister_bussemaker_ocw

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van WorldSkills Netherlands huldigt minister Bussemaker van Onderwijs de Nederlandse medaillewinnaars van EuroSkills 2016. Eind vorig jaar behaalde Team Nederland tijdens het EK voor beroepen een vijfde plaats, met drie gouden, vier zilveren en drie bronzen medailles. Aan de wedstrijd deden 500 mbo-jongeren uit 28 Europese landen mee, waarvan 39 Nederlanders. Dat meldt het ministerie van Onderwijs.

In 2016 heeft Nederland 10 keer eremetaal behaald op het EK voor beroepen, EuroSkills, dat van 1 tot en met 3 december plaatsvond in het Zweedse Gotenburg. Ook wonnen acht deelnemers een medaille voor excellent vakmanschap, omdat zij boven de gemiddelde norm van 500 punten scoorden. De deelnemers voerden drie dagen lang opdrachten uit onder het toeziend oog van 75.000 bezoekers. Ze werden beoordeeld door een jury van experts afkomstig uit onderwijs en bedrijfsleven.

Stichting WorldSkills Netherlands is coördinator van de Nederlandse deelname aan EuroSkills 2016. De deelname aan EuroSkills 2016 werd mogelijk gemaakt door onderwijs, bedrijfsleven en diverse brancheorganisaties. EuroSkills vindt elke twee jaar plaats. De volgende editie is in 2018 in Budapest. Volgend jaar vindt het WK voor beroepen, WorldSkills, plaats in oktober in Abu Dhabi. De deelnemers van EuroSkills maken kans om hieraan deel te nemen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids