Normal_prinsjesdag__koets

Een aantal leden van de Tweede Kamer is uitgenodigd om op Prinsjesdag hun haar te laten stylen en/of make-up te laten verzorgen door excellente mbo’ers. Twee nationaal kampioenen maken deel uit van het make-over team: kapper Arnaud Schoenmaker en schoonheidsspecialiste Britt van der Voort van der Kleij. Beiden kwalificeerden zich tijdens de nationale finale van de Skills Heroes vakwedstrijden eerder dit jaar voor deelname aan EuroSkills 2016.

De activiteit op Prinsjesdag wordt georganiseerd door de ANKO, Aveda The Hague, CNV Vakmensen, FNV MOOI, de MBO Raad, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en WorldSkills Netherlands. Op NS station Den Haag CS zijn ook talentvolle studenten actief. Zo kunnen passanten zich laten fotograferen op een troon, gemaakt door een student van stichting RIBO uit Hengelo. Desgewenst met een hoed, ontworpen en gemaakt door nationaal kampioenen mode ontwerpen en deelnemers aan EuroSkills Claudy Reinalda en Michelle Koopman. Carmen Geurtsen verzorgt oranje bloemcorsages die op het station worden uitgedeeld. Zij vertegenwoordigt ons land tijdens EuroSkills op het onderdeel bloembinden.

Bij alle activiteiten zijn ook mbo Uitblinkers actief die dit jaar mee doen aan de Uitblinkersverkiezing van Dit is mbo. Met deze verkiezing brengen scholen studenten voor het voetlicht die tijdens hun opleiding een bijzondere prestatie hebben neergezet. De winnaar van de verkiezing krijgt de titel Landelijk Uitblinker en is een jaar lang ambassadeur voor het mbo. Alle activiteiten vinden plaats onder de noemer 'Dit is mbo'.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids