Negentien studenten Summa College naar Skills Heroes vakwedstrijden in Den Bosch

Het Summa College in Eindhoven is eind volgende week goed vertegenwoordigd bij de Skills Heroes vakwedstrijden in de Brabanthallen in Den Bosch. Maar liefst 19 studenten van de mbo-onderwijsinstelling hebben zich gekwalificeerd voor de finale van het NK voor Beroepen. Dat meldt het Summa College. 

De studenten strijden tegen ruim zeshonderd andere mbo’ers voor de titel ‘Beste vakman of vakvrouw van Nederland’. De wedstrijden zijn verdeeld over zestig vakgebieden zoals lassen, frezen, mode, elektrotechniek en verpleegkunde. De studenten van Summa zijn vertegenwoordigd in 18 vakrichtingen.

WK voor beroepen

De finales van Skills Heroes vinden plaats op donderdag 21 en vrijdag 22 maart in Den Bosch. Goudenmedaillewinnaars maken kans op deelname aan het WK voor beroepen dat in september in het Franse Lyon wordt gehouden.

Brabant 

Het is de eerste keer dat het landelijke evenement in Brabant plaatsvindt. Het Koning Willem I College, De Rooi Pannen, ROC Ter Aa, Yuverta en het Summa College hebben hiervoor de handen ineengeslagen.

Door: Nationale Onderwijsgids