Normal_cdnfh7sxeaewilu

Woensdag 30 maart organiseert Leiden het eerste Leids Onderwijs Festival (LOF) speciaal voor docenten. Het festival is een uitnodiging aan docenten en onderwijsprofessionals uit alle onderwijssectoren om bij elkaar op bezoek te gaan en zo kennis en ervaringen met elkaar te delen. Van basisschool tot universiteit gaan de deuren open voor een kijkje achter de schermen. Dit meldt Leidsch Dagblad.

Docenten en andere onderwijsmedewerkers die deelnemen aan het festival kunnen een persoonlijke fietsroute samenstellen langs de diverse onderwijsinstellingen in de stad. In totaal staan er 103 activiteiten op het programma. Workshops en minicolleges over onderwerpen als logopedie, gebarentaal en taalontwikkelingsstoornissen (TOS), een nieuwe manier van oudergesprekken voeren, digitale toetsen en passend onderwijs op weg naar 2032 worden door Leidse docenten zelf gegeven. Tussendoor kunnen de deelnemers even ontspannen in onder meer het Kinderrechtenhuis of zich uitleven tijdens het 'apenkooien' op basisschool Lucas van Leyden.
 
Het festival is een idee van de Leidse Onderwijstafel en wordt georganiseerd door stichting Jeugd en Samenleving (JES) Rijnland en onderwijskoepel SCOL. De organisatie hoopt op meer verbinding en samenwerking tussen de scholen en onderwijsinstellingen in Leiden onderling. “We willen innoveren en daarvoor zijn heel veel initiatieven in de stad, maar het is een beetje versnipperd”, legt directeur Carolien de Groot van JES uit. “Die kennis en ervaring willen we op het LOF delen en vermenigvuldigen.”
 
Het festival wordt afgesloten met een talkshow in de Hooglandse Kerk met als thema Onderwijs2032. Voorzitter Paul Schnabel van het Platform #Onderwijs2032 zal hierbij aanwezig zijn. Meer informatie over het programma en aanmelden via www.lof2016.nl.
 
© Nationale Onderwijsgids