Normal_klas_leeg_stoelen_stoeltjes_op_tafel_sluiting_dicht_staking

Een Leidse basisschool heeft haar huidige groep 8 middenin het schooljaar moeten opheffen vanwege het lerarentekort. Het schoolbestuur kon geen nieuwe leerkracht vinden en heeft daarom besloten de vijftien achtstegroepers onder te brengen op andere basisscholen. Ook gaat een aantal leerlingen eerder naar de middelbare school. Dit meldt het Algemeen Dagblad. 

Het gaat om de Joppenszschool in Leiden. De leerkracht die groep 8 onder zijn hoede had, heeft een andere baan gekregen en de zoektocht naar een vervanger heeft geen resultaat opgeleverd. De school heeft verschillende tijdelijk oplossingen ingezet om groep 8 te kunnen behouden, maar er geen zicht is op een nieuwe leraar. “We kunnen geen verantwoord onderwijs meer bieden voor deze leerlingen. Er is werkelijk geen leraar te vinden”, zegt Frits Hoekstra, bestuurder van de Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden (SCOL) tegen het AD
 
Van de vijftien leerlingen gaat een gedeelte naar een groep 8 van een andere basisschool in de buurt. Een gedeelte zit thuis met huiswerk en er zijn zelfs leerlingen die een vervroegde overstap maken naar de middelbare school. 
 
Leerlingen en ouders zijn boos en verdrietig dat er zo plotseling een eind komt aan hun gezamenlijke basisschooltijd. De eindtoets moet nu op een andere school worden gemaakt en er staat ook geen afscheidsmusical op het program. De school betreurt de gang van zaken en zegt op zoek te gaan naar een passend afscheid.
 
Door: Nationale Onderwijsgids