NRO, Gerard Baars, directeur

De Raad van Bestuur van NWO heeft dr. Gerard Baars met ingang van 1 april 2020 benoemd als directeur van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO). Hij volgt Jelle Kaldewaij op, die in juli 2020 de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Dit meldt NRO.

Gerard Baars (1971) was de afgelopen zeven jaar directeur van Risbo, een instituut verbonden aan de Sociale Faculteit van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Hier heeft hij ruime ervaring opgedaan met onderwijsonderzoek, -beleid en -praktijk. Op de EUR heeft Gerard Baars diverse strategische programma’s geleid, zoals Online onderwijs en De professionele ontwikkeling van docenten. Tevens heeft hij ruime bestuurlijke en managementervaring.
 
Voor het directeurschap bij Risbo was Gerard Baars 12 jaar werkzaam als senior onderwijskundige en onderzoeker. In deze periode is hij ook gepromoveerd op een onderwijskundig onderzoek. Behalve expertise op het gebied van hoger onderwijs, heeft Gerard Baars ook een achtergrond in andere onderwijssectoren. Zo is hij zijn carrière gestart in het basisonderwijs en heeft hij gewerkt op een lerarenopleiding basisonderwijs.
 
Gerard Baars ziet uit naar het werk bij het NRO: ‘Mijn nieuwe functie past heel goed bij mijn persoonlijke drijfveer en expertise om op basis van onderwijsonderzoek samen met de verschillende stakeholders te werken aan de continue versterking van de onderwijspraktijk en het onderwijsbeleid.’
 
Door: Nationale Onderwijsgids