Normal_mishandeling_kind_knuffel

Studenten van Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk organiseren op 22 november 2018 voor de zesde keer de landelijke mbo STRONG kinderrechtenconferentie op de Erasmus Universiteit Rotterdam. Collegevoorzitter Kristel Baele opent de conferentie. Dit meldt de Erasmus Universiteit.

Jongeren laten op die dag zien dat zij, als toekomstige professionals, opkomen voor de Rechten van het Kind en dat slachtoffers van mishandeling er niet alleen voor staan. Zij willen daarnaast samen nadenken over oplossingen om kindermishandeling te stoppen en te voorkomen. Studiedagen, werkveldbijeenkomsten en trainingen over kindermishandeling worden voornamelijk georganiseerd voor hbo’ers. Dat terwijl juist veel mbo’ers op de werkvloer te maken hebben met kinderen en ouders.
 

Kinderrechtenconferentie

De STRONG mbo-kinderrechtenconferentie wordt georganiseerd voor ruim 900 laatstejaars mbo-studenten (17-25 jaar) uit heel Nederland. Studenten en hun praktijkbegeleiders worden op deze manier met wetenschappers en andere professionals in contact gebracht. Hiermee wordt een brug geslagen tussen studenten van agogische opleidingen, de wetenschap en beroepskrachten. Studenten en professionals worden aangezet tot nadenken over kinderrechten en krijgen handvatten om in de beroepspraktijk rechten van kinderen te bewaken.
 
Tijdens de conferentie spreken verschillende wetenschappers en deskundigen en worden er diverse workshops gegeven door professionals en (ervarings-)deskundigen. Marielle Dekker, directeur Augeo Foundation, dr. Esmah Lahlah, ontwikkelingspsycholoog Universiteit Tilburg, ontwikkelingspsycholoog dr. Jacqueline Schenk, Erasmus Universiteit Rotterdam en Stans Goudsmit, kinderombudsvrouw van Rotterdam.
 

STRONG

Het project STRONG (Supporting The Rights Of New Generations) maakt onderdeel uit van de landelijke Week tegen Kindermishandeling van 19 t/m 25 november 2018 en wordt georganiseerd door Albeda in samenwerking met initiatiefnemer STERK (Stichting Estafettemars voor de Rechten van het Kind) en de Erasmus Universiteit (de Erasmus Sustainability Hub en het Wetenschapsknooppunt EUR).
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids