Normal_geld__handboeien__fraude

Een oud-decaan van de Universiteit Tilburg is aangehouden op verdenking van valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen. Een 40-jarige vrouw en een 46-jarige man zijn als medeverdachte gearresteerd. Dit meldt RTL Nieuws.

De oud-decaan van de faculteit Humanities stond tussen 2007 en 2015 onder hoge werkdruk. Daarom mocht hij een deel van zijn werk overdragen. Het ging daarbij om het begeleiden van promovendi. Hij droeg dit werk echter over aan een schoonheidssalon in Gorinchem, die op naam staat van de zwager van de decaan. Na vragen over de grootte van de bedragen en of het werk niet moest worden aanbesteed, werd een tweede bedrijf ingeschakeld. Dat bleek op naam te staan van een neef van de oud-decaan. De gang van zaken werd bekend tijdens routinecontroles. Volgens de universiteit gaat het om grote bedragen, ingewijden spreken over meer dan een miljoen euro. 
 
De Universiteit Tilburg deed vorig jaar aangifte naar aanleiding van een financieel onderzoek. De aangifte heeft geleid tot een strafrechtelijk onderzoek. De drie verdachten zitten nog vast. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids