Logo_rijksuniversiteit_groningen_logo

Het ministerie van Onderwijs heeft de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) groen licht gegeven voor het opstarten van Campus Fryslân in Leeuwarden. Het is de bedoeling dat studenten daar vanaf september de bacheloropleiding ‘Global Responsability and Leadership’ kunnen volgen. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

Het Beursgebouw in de Friese hoofdstad is als locatie aangewezen. Nu is dat nog de plek van de bibliotheek, maar na een grote verbouwing moet het pand tot een ‘university college’ worden omgetoverd. Op termijn biedt de opleiding plaats aan 300 studenten. Bij de opstart kunnen 80 studenten beginnen. Maar voor het zover is, moet de nieuwe campus van de RuG nog één keer getoetst worden.

De goedkeuring van het ministerie van Onderwijs liet even op zich wachten. De Commissie Doelmatigheid Hoger Onderwijs had eind 2016 namelijk al groen licht gegeven. De laatste goedkeuring moet nu gegeven worden door de Nederlands Vlaamse Accreditatie Commissie. Als dat ook positief uitvalt, dan kunnen studenten vanaf komend schooljaar beginnen aan de Campus Fryslân.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids