Normal_andr__kuipers

Astronaut André Kuipers brengt aankomende vrijdag een bezoek aan de Universiteit van Tilburg. Op deze dag vindt de opening van de Tilburg University Junior plaats. De nieuwe naam vervangt het Wetenschapsknooppunt. Dat meldt het Brabants Dagblad.

Kuipers geeft tijdens de opening een speciaal gastcollege aan basisschoolleerlingen. Circa driehonderd leerlingen zullen geboeid luisteren naar de verhalen van Kuipers over ruimtevaart, wetenschap en techniek. Na het college staan er voor de kinderen nog allerlei workshops op het programma over soortgelijke onderwerpen.

De Tilburg University Junior is bedoeld om kinderen zo vroeg mogelijk te laten kennismaken met wetenschap. Door middel van activiteiten zoals deze worden de kinderen nieuwsgierig en enthousiast gemaakt voor wetenschappelijke thema's.

Ook Kuipers ziet graag dat kinderen al op vroege leeftijd met techniek in aanraking komen. Niet voor niets is hij daarom ambassadeur van het Nationaal Techniekpact 2020. Dit samenwerkingsverband van overheid, onderwijsinstellingen en werkgevers wil scholieren enthousiast maken voor technische vakken, met als uiteindelijke doel om het onderwijs op den duur beter te laten aansluiten op de arbeidsmarkt.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids