Normal_rss_entry-199995

In het bijzijn van astronaut André Kuipers en schrijfster Anna Woltz wordt woensdagochtend in Amsterdam de Kinderboekenweek officieel geopend. De 65e editie van het evenement heeft dit keer als thema Reis mee!.

Woltz schreef het Kinderboekenweekgeschenk Haaientanden en Kuipers stortte zich op het bijbehorende prentenboek André het Astronautje. Op zoek naar Laika, met daarin illustraties van Natascha Stenvert. Tijdens de opening van de Kinderboekenweek, die tot en met 13 oktober duurt, is er ook een optreden van Kinderen voor Kinderen.

De Kinderboekenweek gaat deze editie over voertuigen. "Ontdek de ruimte met een raket, beleef avonturen op een cruiseschip, verken een land tijdens een roadtrip, trek rond met een tractor en zeil de wereld rond op een catamaran", omschrijft de organisatie het thema. "Met een boek kun je elke reis maken die je wilt, een reis die je leven verrijkt. Van een rondje op de step in de buurt tot aan een ruimtereis door het heelal."

Het Kinderboekenweekgeschenk is gratis voor wie voor tien euro aan kinderboeken koopt, het boek van Kuipers kost 7,25 euro. De auteurs gaan de komende dagen langs veel scholen in het land.

Door: ANP