Impactprijs Groen Onderwijs 2019 uitgereikt door André Kuipers

Tijdens een bruisende middag bij HAS Hogeschool in Den Bosch, is de Impactpriis Groen Onderwijs 2019 uitgereikt. Die eer was voor André Kuipers, hij was de hoofdgast in de College Tour. Een uur lang mochten de 200 aanwezige studenten en leerlingen hem het hemd van het lijf vragen. Dit meldt GroenPact.

De professionele jury, bestaande uit Martin Scholten (WUR), Egbert Roozen (VHG) en Jorrit Kiewik (directeur van het Slow Food Youth Network Global), hebben in elke categorie één winnaar gekozen. Egbert Roozen maakte samen met André Kuipers bekend welke projecten zich de winnaar van de Impactprijs Groen Onderwijs 2019 mochten noemen. Voor elk winnend team was een prijs beschikbaar van 2500 euro. Dit zijn de winnende projecten:
 

Vmbo: Nordwin College Buitenpost met 'Tuinen verbinden'

Voor de biodiversiteit moeten er meer tuinen komen en minder bestrating. Met het project Tuinen verbinden zijn diverse initiatieven ontplooid, waar tuinaanleg wordt verbonden met het Friese Landschap. De vmbo-leerlingen van Nordwin College Buitenpost voerden diverse projectonderdelen uit en droegen hiermee bij aan de bewustwording van het dorp.
 

Mbo: Clucis College Alkmaar met 'Nieuwkomers in de keuken'

De studenten van Clusius College Alkmaar wilden bedachten een introductieprogramma voor asielzoekers. Door middel van de Hollandse keuken en allerlei activiteiten in en om de school leerden zij elkaar beter kennen.
 

Hbo: Hogeschool Van Hall Larenstein met 'Koeien en Kruiden'

Kruidenrijk grasland trekt meer insecten aan en is dus heel goed voor de stand van de weidevogels. In een meerjarig multidisciplinair project keken de studenten van Van Hall Larenstein naar wat dit betekent voor de veehouders in Noord Nederland.
 

Universiteit: TU Eindhoven & HAS Hogeschool met 'Foodroots'

Studenten van de TU Eindhoven, HAS Hogeschool en Radboud University bedachten een onafhankelijk meetinstrument voor een heldere milieuscore, waar alle stappen van de keten in zijn verwerkt. Hierdoor kunnen consumenten een duurzamere keuze maken. Ze maakten hierbij gebruik van blockchain technologie.
 
Door: Nationale Onderwijsgids