Normal_wetenschap_onderzoek_research_scheikunde

Op 20 maart organiseren de Nederlandse universiteiten een conferentie over carrière maken in het onderwijs en de positie van het onderwijs in de wetenschap. De balans tussen onderwijs en wetenschap is een actuele discussie. Het doel van de conferentie is onder meer om hier deze kwestie na te denken en daarmee het maatschappelijk debat te ondersteunen. Dit meldt brancheorganisatie VSNU.

Wetenschappers die een academische carrière willen opbouwen zien zich genoodzaakt veel tijd te besteden aan onderzoek. Lesgeven krijgt een ondergeschikte rol toebedeeld. Niet alle academici zijn hier blij mee. In de politiek en maatschappij is de consensus juist dat opleiden de belangrijkste taak van de universiteit is. Tijdens de conferentie zal hierover discussies geleid worden door professoren van verschillende universiteiten.

Ook het vormgeven van de onderwijscarrière komt in verschillende interactieve sessies aan bod tijdens de conferentie. Het doel is een overzicht te geven van alle nieuwe ontwikkelingen die bijdragen aan het vormgeven van een loopbaan in het onderwijs.

De conferentie vindt plaats op 20 maart in het Erasmus Expo- en Congrescentrum. De dag begint met inloop vanaf 9.15 uur en sluit om 16.00 af met een netwerkborrel. Aanmelden kan via de website van VSNU.

© Nationale Onderwijsgids