Normal_koning__willem-alexander

Koning Willem-Alexander opent dinsdagmorgen 24 april de tentoonstelling ‘Willem’ in het Nationaal Militair Museum in Soest. Met de tentoonstelling ‘Willem’ staat het Nationaal Militair Museum stil bij de Tachtigjarige Oorlog die 450 jaar geleden begon. Willem van Oranje speelde een belangrijke rol in deze oorlog en legde de basis voor het ontstaan van de Republiek van de Zeven Verenigde Nederlanden. Dit meldt Rijksvoorlichtingsdienst. 

De tentoonstelling toont het leven van de jonge Willem en zijn onbekende jaren als militair en veldheer. De expositie geeft inzicht in hoe hij de leider van de Opstand kon worden en waarom hij wordt gezien als ‘Vader des Vaderlands’. Er zijn voorwerpen uit binnen- en buitenland te zien, zoals de bevelhebbersstaf van Willem van Oranje.
 
Na de openingshandeling krijgt Koning Willem-Alexander een rondleiding langs de tentoonstelling en spreekt hij met enkele betrokkenen. De tentoonstelling is te zien vanaf 25 april tot en met 28 oktober 2018.
 
Voor leerlingen in het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs zijn er op hun eigen niveau onderwijsprogramma’s waarin ze de gelegenheid krijgen op ontdekkingstocht te gaan binnen de geschiedenis. Ook ontvangt het museum groepen voor buitenschoolse opvang tegen gereduceerd tarief.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids