Normal_studenten__studeren__werken__huiswerk__laptop__blij__hbo__uni__mbo

Op 9 september 2019 zal de tweede editie plaatsvinden van de nationale opening van het mbo-jaar 2019/2020. Deze zal zich dit jaar afspelen op MBO Amersfoort. Nadere informatie over het programma wordt eind juni bekendgemaakt. Dit meldt MBO Raad.

Vorig jaar is de MBO Raad een nieuwe traditie gestart: de nationale opening van het mbo-jaar. Dit jaar vindt de tweede editie plaats in de regio Utrecht met als gastheer MBO Amersfoort. Het officiële programma is ’s middags gepland tussen 13.30 en 15.30 uur en wordt eind uiterlijk eind juni bekendgemaakt.
 
Met de officiële opening wil de MBO Raad voor iedereen zichtbaar te maken waar het mbo voor staat: ontwikkelen, kennis overdragen en delen, samenwerken en investeren in jongeren die een beroepsdiploma willen halen en volwassenen die zich verder willen ontwikkelen.
 
Koning Willem-Alexander opende vorig jaar het mbo-jaar en sprak over het grote belang van mbo'ers in Nederland. "Een half miljoen mbo-studenten gaan vanaf vandaag weer aan de slag. En dat is van nationaal belang", zei hij. Volgens de koning zijn het "de mbo'ers die Nederland laten draaien".
 
Door: Nationale Onderwijsgids