Normal_maxima

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima houden dinsdag 15 januari 2019 de traditionele Nieuwjaarsontvangst voor Nederlandse genodigden. Dit jaar zijn specifiek vertegenwoordigers van de Nederlandse maakindustrie uitgenodigd, waaronder de Huijbregts Groep die zich sterk maakt voor talentontwikkeling. De recepties vinden plaats in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Dit meldt Rijksvoorlichtingsdienst.

Dinsdag 15 januari ontvangen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima enkele honderden gasten uit politiek en openbaar bestuur en uit diverse sectoren van de Nederlandse samenleving. Daarnaast zijn dit jaar specifiek vertegenwoordigers van de Nederlandse maakindustrie uitgenodigd.
 
De Koning bracht in dit kader op woensdag 12 december een werkbezoek aan twee bedrijven in Brainport Eindhoven, waaronder Huijbregts Groep. Deze verwerker van poeders voor de levensmiddelenindustrie maakt zich sterk voor talentontwikkeling: in samenwerking met ROC Ter AA en omliggende bedrijven is er een eigen bedrijfsschool, waar medewerkers worden opgeleid tot procesoperator. Aan niet-Nederlandse medewerkers worden taalcursussen gegeven. Tot slot  sprak hij met begeleiders en studenten over talentontwikkeling in de maakindustrie.
 
Woensdag 16 januari ontvangt het Koninklijk Paar de leden van het corps diplomatique en internationale organisaties. Prinses Beatrix is bij beide ontvangsten aanwezig. Prinses Margriet en prof.mr. Pieter van Vollenhoven zijn bij de ontvangst op dinsdag 15 januari aanwezig.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids