Normal_koning__willem-alexander

Koning Willem-Alexander heeft op woensdagmiddag 12 december een werkbezoek gebracht aan twee bedrijven in Brainport Eindhoven, waaronder Huijbregts Groep. Deze verwerker van poeders voor de levensmiddelenindustrie maakt zich sterk voor talentontwikkeling. Dit meldt Rijksvoorlichtingsdienst.

Huijbregts Groep uit Helmond is een familiebedrijf dat een geavanceerd productieproces heeft ontwikkeld voor het mengen van poeders voor de voedingsmiddelenindustrie. Met intensieve zorg voor recepturen en voedselveiligheid worden de grondstoffen verwerkt tot homogene poedermengsels in verpakkingen op maat naar wens van de klant.
 
Huijbregts Groep maakt zich sterk voor talentontwikkeling: in samenwerking met ROC Ter AA en omliggende bedrijven is er een eigen bedrijfsschool, waar medewerkers worden opgeleid tot procesoperator. Aan niet-Nederlandse medewerkers worden taalcursussen gegeven. De Koning werd rondgeleid door de innovatieve mengfabriek. Tot slot  sprak hij met begeleiders en studenten over talentontwikkeling in de maakindustrie.
 
Het werkbezoek vond plaats ter voorbereiding op de Nieuwjaarsontvangst van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in januari 2019. Naast enkele honderden gasten die de Nederlandse samenleving representeren, worden ook specifiek vertegenwoordigers uit de maakindustrie genodigd. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids