Logo_samenwerking34

De scholen die als ontwikkelscholen aan de slag gaan, zijn nu allemaal bekend. 84 scholen gaan deelnemen aan Curriculum.nu om het curriculum te herzien. De ontwikkelteams van leraren en schoolleiders waren afgelopen december al onthuld. Dit meldt de PO-Raad.

Vanaf half september konden leraren, schoolleiders en scholen zich inschrijven voor Curriculum.nu om deel te nemen aan de herziening van het curriculum. In januari en februari zijn er selectiegesprekken gevoerd waarbij gelet is op een zo representatief mogelijke afspiegeling van het Nederlandse onderwijs, variërend in schoolsoort, ervaring met curriculumontwikkeling en in aardrijkskundige ligging van de scholen.
 
Elk van de ontwikkelscholen geeft feedback aan hun ontwikkelteam op één van de negen leergebieden waarvoor ze zich hebben opgegeven. Ervaringen met de ontwikkelingen in het eigen schoolcurriculum worden onderling, met elkaar en met de ontwikkelteams gedeeld en gebruikt in het vervolgproces. Ontwikkelscholen ontvangen een financiële vergoeding voor hun inzet.
 
De officiële aftrap van de ontwikkelfase van Curriculum.nu is op 8 maart , waarbij teams en scholen kennis met elkaar maken en een plan van aanpak bedenken. Eén week na de startdag vinden de eerste ontwikkelsessies plaats. Eind 2018 wordt de ontwikkelingsfase afgerond.
 
Curriculum.nu is een gezamenlijk initiatief van de Onderwijscoöperatie, PO-Raad, VO-raad, AVS, LAKS en Ouders & Onderwijs en komt voort uit Onderwijs2032. In de uitvoering wordt inhoudelijk samengewerkt met SLO. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids