Logo_logo_kpc_groep_logo

Op 21 november aanstaande organiseert de KPC Groep de conferentie ‘Van terugblik naar Vooruitgang’. Hierin staat formatief evalueren in de praktijk centraal. Bestuurders, schoolleiders,  middenmanagers en docenten in het voortgezet onderwijs zijn van harte welkom om de bijeenkomst bij te wonen. Dit meldt KPC Groep.

Formatief evalueren is momenteel een belangrijk item in het onderwijs. De aandacht voor de ontwikkeling van leerlingen groeit. Er is steeds meer oog voor de pedagogische kant van het onderwijs. Ook de didactische kant van het feedback geven aan leerlingen wordt steeds meer belicht.
 
De rol van zowel leerling als leraar verandert hierin. De leerling krijgt meer verantwoordelijkheid voor het eigen leerproces. De rol van de leraar verandert van docent naar begeleider/coach. Dat roept vragen op zoals: “Hoe zorg ik ervoor dat die leerling zélf het initiatief gaat nemen?”, “Wat vraagt deze leerling van mij als begeleider/coach? “Hoe kan ik deze leerling begeleiden in zijn eigen ontwikkeling?” 
 
Op de conferentie ‘Van terugblik naar Vooruitgang’ staat daarom het thema ‘formatief evalueren’ centraal. Dominique Sluijsmans werkt dit thema verder uit in haar key-notes. Daarna volgen er ‘Show & Tell’s’ waarin docenten en leidinggevenden vertellen over hun ervaringen met formatief evalueren in de klas en in de school. 
 
De conferentie vindt plaats op 21 november 2017 van 9.30 tot 16.30 uur bij KPC Groep in 's-Hertogenbosch. De kosten bedragen 195 euro per deelnemer inclusief lunch. Inschrijven kan via www.kpcgroep.nl/formatief.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids