Normal_wetenschap__onderzoek__innovatie

In hoeverre moet de overheid bijdragen aan de wetenschap? Telt vooral het economische belang van de wetenschap, of juist meer de maatschappelijke bijdrage? Wat is de impact van samenwerking tussen wetenschap en bedrijven voor de waarde van wetenschap? Welke rol speelt de wetenschap in de doorrekening van verkiezingsprogramma’s? Dit zijn enkele vragen die bij de conferentie ‘De (economische) waarde van Wetenschap’ aan bod kunnen komen op 5 februari 2019. Dit meldt de Tweede Kamer.

Programma

De (economische) waarde van wetenschap houdt zowel wetenschappers, bedrijven als de politiek bezig. Tijdens deze bijeenkomst komen toonaangevende sprekers uit de wetenschap en het bedrijfsleven aan het woord. Onder begeleiding van de Kamerleden Judith Tielen (VVD), Eppo Bruins (CU) en Zihni Özdil (GL) die het initiatief voor de conferentie namen, gaan de sprekers in discussie met wetenschappers, bedrijven, politici en de deelnemers in de zaal.
 
De conferentie is op dinsdag 5 februari 2019 van 17.00 tot 19.00 uur. De conferentie vindt plaats in de Oude Zaal en wordt ook live uitgezonden via de website van de Tweede Kamer.