Normal_techniek_hoogopgeleid

150 leerlingen uit Overijssel bezoeken maandag 24 april de Hannover Messe, de grootste innovatie- en technologiebeurs van Europa. De leerlingen uit de bovenbouw havo en vwo vormen teams, die allemaal een opdracht hebben meegekregen van een bedrijf of organisatie uit Oost-Nederland. Dit meldt Hogeschool Windesheim.

Ze gaan naar Hannover om kennis te maken met de internationale wereld van techniek en om inspiratie op te doen voor de uitwerking van hun opdracht. Na het bezoek hebben de leerlingen vier weken de tijd om hun advies te schrijven en een bijbehorend filmpje te maken. Het winnende team ontvangt 500,- euro.
 
Door mee te gaan naar Hannover maken de leerlingen niet alleen kennis met de nieuwste innovaties en technologische ontwikkelingen, ze ontdekken ook waar hun interesse binnen wetenschap en technologie naar uit gaat. Dit kan hen helpen bij het maken van de juiste studiekeuze.

Uit Zwolle doen dertig leerlingen van het Greijdanus College mee. Als een van de partners van de Hannover Messe Challenge organiseert hogeschool Windesheim voor hen twee bedrijfsopdrachten. De leerlingen gaan aan de slag met opdrachten van het bedrijf Robertpack Industrial & Packaging Equipment en Waterschap Drents Overijsselse Delta.

De organisatoren van de Challenge en de deelnemende bedrijven en organisaties willen de interesse van leerlingen aanwakkeren voor een technische opleiding en – na afronding daarvan – een baan in de techniek. Zowel nu als in de toekomst is er groeiende vraag naar hoog opgeleide technici in Oost-Nederland. Niet alleen in de hightechindustrie maar ook in sectoren als de gezondheidszorg, bouw en logistiek. De keuze voor een technische opleiding biedt daarmee een uitstekend perspectief op de arbeidsmarkt.

Na het succes van vorig jaar wordt de Hannover Messe Challenge dit jaar opnieuw georganiseerd. In de Challenge werken Universiteit Twente, de hogescholen Saxion en Windesheim, Techniekpact Twente, TechYourFuture en Platform Techniek Deventer samen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids