Logo_iso__logo

Op 16 januari houdt het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) een bijeenkomst van ISO on Tour in Wageningen. In deze vijfde editie van ISO on Tour staan de technische opleidingen in het hoger onderwijs centraal: het belang van de opleidingen, de knelpunten en de plannen voor de toekomst. Drie sprekers zullen met het publiek het gesprek aangaan. Dit meldt ISO.

Overheid, bedrijfsleven en het onderwijs zijn ervan onderwijs dat technische opleidingen van groot belang zijn voor de maatschappij en de economie in Nederland. Dit legt echter een dusdanige druk op technische universiteiten dat ze de vraag bijna niet meer aan kunnen. Het aantal studenten ontgroeit de beschikbare faciliteiten en opleidingen zien zich genoodzaakt een numerus fixus in te stellen wat indruist tegen de groeiende vraag een technisch hogeropgeleid personeel.

Drie sprekers zullen in Wageningen op een interactieve manier over dit thema in gesprek gaan met het publiek. Allereerst zal projectleider Jotg van Velzen van het Team Techniekpact van het ministerie van Economische zaken ingaan op het belang van de technische opleidingen en het Techniekpact en de knelpunten. Student Karlijn Hendriks van de Wageningse studentenraadspartij VeSte zal vervolgens laten zien wat de dagelijkse problemen zijn die studenten ervaren door het capaciteitsprobleem. Tot slot geeft rector magnificus Arthur Mol van de Universiteit Wageningen zijn visie op het onderwerp.

Belangstellende kunnen zich opgeven voor het evenement via www.iso.nl/iso-on-tour/. De voertaal tijdens het evenement is Engels.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids