NMVH organiseert basiscursus natuurfotografie

Als je veel buiten loopt in de natuur, maar niet goed genoeg met een camera overweg kunt om de natuur mooi vast te leggen, dan is deze cursus wat voor jou. De Natuur en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH) organiseert namelijk een basiscursus natuurfotografie. Er zijn hiervoor twee avonden gepland (18 maart en 13 mei) en een middag (14 april), aldus Heusden Nieuws.

De cursusavonden vinden plaats in Buurthuis de Mand, Jan Steenstraat 2  te Vlijmen. De cursus is gratis voor alle leden van de NMVH, mensen die geen lid zijn betalen 15 euro. Het aantal plaatsen voor de cursus is beperkt tot 15 mensen en aanmelden is verplicht. 

Op de eerste cursusavond komen de basisprincipes van het fotograferen aan bod. Daarbij kan je denken aan ISO, diafragma en sluitertijd. Ook komen er onderwerpen zoals leren kijken en nadenken over hoe je de foto wilt maken. De eerste avond eindigt met een buitenopdracht midden in de natuur. Op de laatste avond worden de gemaakte foto’s gepresenteerd. Tijdens die avond komt ook het fotobewerken aan de orde.

De cursussen worden verzorgd door Ad Hartjes. Het project zelf is gericht op het stimuleren van de biodiversiteit in de bebouwde omgeving. En het project wordt mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de provincie Noord-Brabant, de gemeente Heusden en Buurt Bestuurt op de Vliedberg.

Door: Nationale Onderwijsgids/Parris Fokkema