Normal_rss_entry-63360

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs gaat overleggen met de technische universiteiten over manieren om een studentenstop voor sommige opleidingen te voorkomen. Extra geld mogen de universiteiten echter niet verwachten, waarschuwde ze. Dit melden Rijksoverheid en ANP.

De technische universiteiten kondigden onlangs aan voor meer opleidingen dan voorheen een numerus fixus in te moeten stellen. CDA en VVD noemden dat onbestaanbaar, omdat parlement en kabinet juist al jaren proberen meer studenten te trekken voor betaopleidingen.

Bussemaker is blij met de hogere studenteninstroom bij de technische universiteiten; een teken dat het Techniekpact zijn vruchten afwerpt, aldus de minister. Bussemaker legde donderdag bij de behandeling van de onderwijsbegroting uit dat het wel meeviel met de studentenstops. Universiteiten hebben meer tijd nodig om zich aan te passen op de hogere studentenaantallen. Een studentenstop kan dan, als uiterste maatregel, een tijdelijke oplossing zijn, vindt Bussemaker. De Kamer antwoordde dat als het wel meevalt met de studentenstops, deze dan ook eenvoudig opgelost moest kunnen worden. De minister beloofde daarvoor haar best te doen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids