Normal_geld__biljet__bankbiljet

Voor de subsidieronde ‘Regionale Kenniswerkplaatsen Jeugd Startimpuls’ zijn 17 aanvragen gehonoreerd. De samenwerkingsverbanden vormen de komende maanden met behulp van een Startimpuls een Regionale Kenniswerkplaats Jeugd en bepalen gezamenlijk de doelen en inhoudelijke projecten. Dit meldt ZonMw.

Een lerende omgeving in de regio

Op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) start ZonMw met het programma Regionale Kenniswerkplaatsen Jeugd (RKJ), dat van 2020 tot 2025 zal lopen. De missie van het programma is het versterken van een lerende omgeving en verbetercyclus in de regio ten behoeve van het gezond, veilig en kansrijk opgroeien en opvoeden van de jeugd. Dit gebeurt door middel van Regionale Kenniswerkplaatsen Jeugd, waarin praktijkorganisaties, gemeenten, een universiteit, een hogeschool en ouders en jongeren samen leren en werken aan regionale maatschappelijke vraagstukken.
 

Bestaande én nieuwe werkplaatsen

11 van de huidige Academische Werkplaatsen Transformatie Jeugd en 6 nieuwe regio’s ontvingen een Startimpuls. Dat betekent dat in de komende maanden partijen in de regio’s Drenthe, Noord Veluwe, Zuid-Limburg, Gooi en Vechtstreek, Utrecht (provincie) en Flevoland aan de slag gaan om een Regionale Kenniswerkplaats Jeugd op te zetten. Aan de 11 bestaande werkplaatsen is het de taak om hun regionale positie verder te verstevigen en de vertaalslag te maken van een academische werkplaats naar een regionale kenniswerkplaats.  
 

Uitgewerkte subsidieaanvraag

De 17 samenwerkingsverbanden zijn door ZonMw uitgenodigd om een uitgewerkte aanvraag in te dienen voor de 2e ronde van het RKJ-programma. De uiterlijke datum voor het indienen van deze aanvraag is 17 december 2019.  Voor deze ronde is maximaal 6.300.000 euro beschikbaar, waarmee 15 Regionale Kenniswerkplaatsen Jeugd gefinancierd kunnen worden. Medio maart 2020 zal bekend worden gemaakt welke kenniswerkplaatsen dit zullen zijn.
 
Door: Nationale Onderwijsgids