Logo_logo_kentalis

Jos Aartsen is per 1 juli 2018 benoemd als voorzitter van de Raad van Toezicht van Kentalis. Hij volgt Pieter van Geel op, die sinds 2010 voorzitter is en op dezelfde datum terugtreedt vanwege beëindiging van zijn tweede zittingstermijn. Dit meldt Kentalis.
 

Jos Aartsen is voorzitter van de Raad van Bestuur van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Hij studeerde rechten en heeft diverse functies gehad in de gezondheidszorg. Aartsen beschikt over een breed netwerk op nationaal en internationaal niveau. Hij ziet uit naar zijn nieuwe rol bij Kentalis: "Ik ken Kentalis als een hoogwaardig expertisecentrum met een sterk accent op onderzoek en ontwikkeling. Vanuit deze toezichtrol hoop ik bij te kunnen dragen aan de verdere versterking hiervan”.

Uitdaging van Kentalis

Kentalis is bezig met een verandertraject met als uitkomst een organisatie die nog flexibeler inspeelt op de vragen van haar leerlingen, cliënten en hun ouders, goed verbonden is met haar omgeving en werkt vanuit de laatste (wetenschappelijke) inzichten. Kentalis ziet in Aartsen de juiste persoon om de ingezette koers verder te vervolgen. "We zijn blij met deze benoeming van Jos Aartsen. Met zijn benoeming krijgt Kentalis een gemotiveerde en ervaren toezichthouder met ruime ervaring", aldus Henk Bakker, voorzitter raad van bestuur.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids