Normal_vliegtuig

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag?

Maandag: Tamara startte stichting nadat haar autistische zoon nergens terecht kon

Djamilo (17) is met een IQ van 135 een wonderkind. Maar hij kan op geen enkele school terecht. Zijn moeder, de Amsterdamse filmregisseur Tamara Miranda, nam het heft in eigen handen en richtte de stichting Brilliant Future Kids op.

Dinsdag: Met het vliegtuig je diploma ophalen, dat gebeurde op het CS Vincent van Gogh

118 leerlingen van het Vincent van Gogh college locatie Salland in Assen kregen weer een hele bijzondere diploma-uitreiking. Ze vlogen met Jan Airlines naar Amerika om vandaaruit via Italië en Ibiza hun diploma in Nederland op te kunnen halen. Het is het derde jaar op rij dat het Vincent van Gogh geen traditionele diploma-uitreiking had.

Woensdag: Vmbo'ers wekelijks één dag naar het mbo voor hulp personeelstekort in techniek

Het Tabor College d’Ampte en het Horizon College Hoorn hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. 19 vmbo-leerlingen van Dampten zullen na de zomervakantie één dag per week lessen gaan volgen op het mbo. Met de zogeheten tech-mavo willen de scholen een steentje bijdragen aan de oplossing van het personeelstekort in de technieksector.

Donderdag: N-termen bekend voor derde tijdvak centrale examens

Vandaag zijn de N-termen bekend gemaakt voor het derde tijdvak van de centrale examens. Daarmee kunnen scholen de uitslag van de eindexamens bepalen. Leerlingen in het vmbo, havo en vwo die hun papieren examens hebben afgerond in het derde tijdvak, horen vandaag van hun school of de vlag uit kan. 

Vrijdag: Maarten van Rossem vond de middelbare school een gevangenis

Historicus en NPO-coryfee Maarten van Rossem vond de middelbare school "een gevangenis". Dat bekende de 78-jarige allesweter donderdag in het programma De Slimste Mens. Hij noemt de dag waarop hij afscheid nam van de middelbare school de mooiste dag van zijn leven.

Door: Nationale Onderwijsgids