Met het vliegtuig je diploma ophalen, dat gebeurde op het CS Vincent van Gogh

118 leerlingen van het Vincent van Gogh college locatie Salland in Assen kregen weer een hele bijzondere diploma-uitreiking. Ze vlogen met Jan Airlines naar Amerika om vandaaruit via Italië en Ibiza hun diploma in Nederland op te kunnen halen. Het is het derde jaar op rij dat het Vincent van Gogh geen traditionele diploma-uitreiking had. Dat meldt RTV Drenthe.  

Nederlands docente Marije Rodewijk peinst er niet over om ooit weer terug te gaan naar een volle schoolzaal met een toespraak van de directeur. “De leerlingen hebben vier jaar lang heel hard gewerkt en verdienen een bijzondere avond. Ze mogen echt even in het zonnetje gezet worden.”

Trots 

Ook de leerlingen vinden deze vorm veel interessanter. Een van de geslaagden vond deze uitreiking veel leuker dan gewoon in een zaal zitten. Nu is het voor de leerlingen hét moment om weer een stap verder te gaan in hun leven. De middelbare school achter je laten en uitvliegen. De docenten zijn in ieder geval hartstikke trots op hun leerlingen, die na weer een bijzonder coronajaar toch allemaal hun diploma hebben gehaald. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk