Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank1
De eigenaresse van voormalig kinderdagverblijf 24/7 Kids in Amsterdam wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie. Zij wordt verdacht van valsheid in geschrifte, poging tot oplichting en overtreding van de Wet op de economische delicten. Ook een medewerker wordt vervolgd voor poging tot oplichting. Het kinderdagverblijf werd in oktober 2015 na twee inspecties gesloten, onder andere omdat er vier keer zo veel kinderen aanwezig waren dan was toegestaan. Dit meldt Het Parool.
Bij twee inspecties op kinderdagverblijf 24/7 Kids kwamen diverse misstanden aan het licht. Zo werden er veel meer kinderen opgevangen dan toegestaan: er werden zo'n vijftig kinderen opgevangen terwijl twaalf kinderen het maximaal toegestane aantal kinderen was voor de opvang. Om het overschot te verdoezelen werden de kinderen naar andere plekken weggesluisd. Ook liepen ze hele dagen met leiding op straat. Hierbij ging de eigenaresse van de kinderopvang geraffineerd te werk. Zo nam zij geen oudere kinderen aan want die konden vertellen waar ze geweest waren. Daarnaast waren stagiairs en niet-gediplomeerde medewerkers verantwoordelijk voor de kinderen. 
 
In 2016 hebben verschillende ouders en BOinK, de belangenvereniging van ouders in de kinderopvang, aangifte gedaan tegen de crèche vanwege kindermishandeling, oplichting en leiding geven aan een criminele organisatie. Eind 2017 volgde de gemeente Amsterdam met aangifte vanwege het misleiden van de Inspectie Kinderopvang en het bewust verschaffen van valse informatie door 24/7 Kids met het oog op financieel gewin. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids