Normal_prijs__gewonnen__wedstrijd

De FFP Student Award 2019 is uitgereikt aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Het financiële advies van het HvA-studententeam werd door de vakjury het best beoordeeld. De drie winnende studenten Sven Maijer, Floris Lautenslager en Martijn Quatfass hebben de prijs in ontvangst genomen. Zij winnen een reis naar het internationale Financieel Planners Congres in Minneapolis (VS) in oktober dit jaar. Dit meldt Beroepsvereniging FFP.

Beroepsvereniging FFP organiseert deze wedstrijd jaarlijks voor studenten van de HBO-opleiding Financial Service Management (FSM). Het is van belang dat de opleiding nauw aansluit bij wat de consument vraagt van een financieel professional. Consumenten zijn steeds meer aangewezen op het maken van hun eigen financiële planning voor de toekomst en doen daardoor vaker een beroep op een professionele adviseur. Door deze wedstrijd biedt FFP de studenten een mogelijkheid om kennis te maken met het vak financiële planning in de praktijk. Na afronding van de HBO-studie FSM kunnen de studenten kiezen voor de aanvullende post-HBO FFP-opleiding, waarmee ze gecertificeerd financieel planner kunnen worden.
 
Dit jaar wist Hogeschool Rotterdam de tweede plaats te bemachtigen, Fontys Hogeschool is op de derde plaats geëindigd. In totaal waren vijf hogescholen genomineerd. De studententeams ontvingen een actuele financiële casus van FFP. Op basis hiervan hebben zij een goed onderbouwd en persoonlijk financieel plan geschreven, begeleid met een videopresentatie. De betreffende studenten konden dit jaar voor het eerst gebruik maken van het ‘FFP Meet-the-Pro’ programma, waarbij een ervaren Gecertificeerd Financieel Planner gekoppeld werd aan elk studentteam ter ondersteuning of voor een gastcollege tijdens de uitwerking van het plan.
 
De vijf genomineerde hogescholen:
  • Hogeschool van Amsterdam – Financieel Service Management
  • Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) – Financieel Service Management
  • Fontys Hogeschool, Eindhoven – Financieel Service Management
  • Hogeschool Rotterdam – Financieel Service Management
  • Hogeschool Utrecht – Financieel Service Management

Door: Nationale Onderwijsgids