Logo_hogeschool_van_amsterdam

(Novum) - De Hogeschool van Amsterdam (HvA) heeft vorig jaar ten onrechte een studente geweigerd. De onderwijsinstelling maakte een fout bij de inschrijving en moet haar nu alsnog toelaten tot de opleiding die ze wil volgen, bepaalde de rechtbank in Amsterdam dinsdag.

De vrouw had zich in september ingeschreven voor de studie International Business and Management Studies. Aanvankelijk werd ze toegelaten, maar de school kwam daar later op terug vanwege 'problemen met de verificatie van persoonsgegevens'.

De studente maakte bezwaar tegen de beslissing omdat de fout volgens haar bij de HvA lag. Het college van bestuur verklaarde het bezwaar echter ongegrond, waarop de vrouw naar de rechter stapte.

Die stelde de vrouw dinsdag in het gelijk. De HvA moet de vrouw binnen drie dagen inschrijven voor de studie. Het kost de school vijftig euro per dag als de vrouw niet wordt toegelaten tot de opleiding.

De hogeschool moet de studente ook een schadevergoeding van ruim 2600 euro betalen. De vrouw had vijfduizend euro geëist. Ook moet de HvA opdraaien voor de proceskosten.