Studenten Hogeschool van Amsterdam betalen straks eerlijke prijs voor de lunch

Studenten van de Hogeschool van Amsterdam kunnen sinds kort kiezen welke prijs ze betalen voor hun koffie of hun lunch. Er staan namelijk twee prijzen naast de producten in de kantine. De gerechten hebben naast de reguliere prijs van de cateraar, ook een prijskaartje met een eerlijke prijs erop. Daarmee wordt meteen rekening gehouden met het milieu. Dat meldt NH Nieuws.

De Hogeschool hoopt dat de studenten bewustere keuzes gaan maken. Want bij het bepalen van de eerlijke prijs wordt er rekening gehouden met het welzijn van dieren en boeren. De Hogeschool en de cateraar verdienen niet extra aan het geld van de studenten, dit gaat naar Stichting Solidaridad. Deze organisatie houdt al jaren rekening met de belangen van kleine koffieboeren wereldwijd.

Keuze uit welke prijs 

De studenten mogen nu nog kiezen welke prijs ze voor een broodje betalen. Docent duurzame marketing aan de Hogeschool van Amsterdam, Sjoukje Goldman, denkt dat het nog wel even gaat duren voordat we voor alles een eerlijke prijs gaan betalen. De studenten krijgen nu aangereikt wat een eerlijke prijs precies is. Zij kunnen dat straks weer toepassen in de praktijk.

Schoonmaken van mok of koffiebeker 

Want in de schoolkantine zijn straks misschien wel machines te vinden die je mok of koffiebeker schoonmaken. Op scholen, sportkantines en in kantoren zijn wegwerpbekers namelijk verboden. Iedereen moet dus zijn eigen glas of beker gebruiken. Studenten van de Hogeschool bedachten daarom de bekerspoelmachine. Voordat je een kop koffie uit de automaat haalt, kan je daar eerst je mok schoonmaken.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk