Logo_logo__nuffic

Dit jaar is Nuffic aanwezig op de jaarlijkse EfVET-conferentie, hét Europese evenement voor het middelbaar beroepsonderwijs. Het thema van dit jaar is: 'Robots, Human Capital and Digital Learning. Managing Transition and Inclusion’. Dit meldt Nuffic.

Tijdens dit event voor het middelbaar beroepsonderwijs, oftewel Vocational Education and Training (VET), ontmoeten EfVET-leden (international coördinatoren, beleidsmakers en teamleiders) uit het Europese mbo-veld elkaar. Naast het netwerken worden nieuwe partnerschappen gesloten om de (online)samenwerking tussen mbo-scholen te intensiveren.
 
Daarnaast wordt er vanuit de Europese Commissie een inkijk gegeven op de beleidsmatige ontwikkelingen van het mbo in Europa. Het thema van dit jaar is: 'Robots, Human Capital and Digital Learning. Managing Transition and Inclusion' en zal plaatsvinden van 23 tot 26 oktober in Ponta Delgada (Azoren, Portugal).
 

Workshops

Nuffic en eTwinning zetten zich in voor verschillende internationaliseringsactiviteiten. Internationalisering in de klas, school of binnen de landsgrenzen (internationalisation at home) biedt bij uitstek de mogelijkheid om kleinschalig en effectief aan de slag te gaan. In dat kader organiseren zij de workshop 'Internationalisation of VET'. Een combinatie van theorie, onderzoek en praktische tools.
 
Door: Nationale Onderwijsgids