Unieke ‘Week of the International Student’ aanstaande

De Week of the International Student (16 tot ene met 21 november) kent dit jaar een unieke editie. Door de coronacrisis is internationalisering misschien wel meer dan ooit nodig: om werelden samen te laten komen en samen naar oplossingen te zoeken. En dat kan ook online, blijkt uit deze eerste volledig online editie. Dit meldt Nuffic.

Dit jaar is er voor (bijna) iedere onderwijssector wat wils: voor iedereen van de middelbare school tot aan de universiteit zijn er activiteiten. Onderwerpen die besproken worden zijn onder andere virtuele mobiliteit, internationalisation at home, inclusie en de Sustainable Development Goals. In snelle sessies van 30 tot 45 minuten, zodat je daarna weer geïnspireerd door kan met je dag.

Unieke editie

Om meerdere redenen is dit een unieke editie van de #WOTIS. De coronacrisis heeft voor veel verandering gezorgd in het onderwijsveld en internationalisering is daar geen uitzondering op. Recent werd bijvoorbeeld bekend dat er voor het eerst minder internationale studenten van buiten de EU studeren op Nederlandse universiteiten. Ook bleek uit Nuffic-onderzoek dat internationals steeds vaker twijfelen om na hun studie in Nederland te blijven werken.

In deze week worden er dan ook gesprekken gevoerd met studenten, samen met studentenorganisaties ISO, LSVb en NWS: wat zijn de uitdagingen van een studie in het buitenland? Maar ook als je niet naar het buitenland gaat kun je internationale competenties opdoen. Hoe doe je dat? En hoe meet je welke internationale competenties je ontwikkelt door een activiteit? Onderzoeker Anne Rosier vertelt je er alles over. 

Daarnaast organiseren onderwijsinstellingen eigen activiteiten. De University of Twente organiseert bijvoorbeeld een Talk Show & Quiz. De Radboud University organiseert samen met de HAN verschillende cursussen, bijvoorbeeld over de Nederlandse taal en werken in Nederland.  

Bekijk het volledige programma hier. De inschrijving sluit 11 november om 12:00, dus dit is de laatste kans om je in te schrijven!

Door: Nationale Onderwijsgids