Normal_school__klas__potlood__schrijven_

Leerkrachten in het primair onderwijs, speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs kunnen ook dit nieuwe schooljaar weer een zogeheten LOF-subsidie aanvragen. Het LerarenOntwikkelFonds (LOF) stelt deze subsidie beschikbaar voor docenten die een goed en vernieuwend idee hebben om het onderwijs te verbeteren. Dat meldt het LerarenOntwikkelFonds.

Het LOF geeft subsidie en begeleiding aan initiatieven van, voor en door leraren die bijdragen aan de ontwikkeling van het onderwijs door leraren, de professionalisering van leraren en het versterken van de beroepsgroep. De minimale bijdrage is 4000 euro, de maximale bijdrage 75.000 euro.
 
Docenten die een vernieuwend idee hebben kunnen zich sinds 13 augustus inschrijven. De inschrijfronde loopt tot 17 september. De tweede inschrijfronde begint op 18 september 2018 en sluit op 22 januari 2019. De laatste inschrijving loopt van 23 tot 16 april 2019. Informatie over de aanmelding en tips voor een grotere kans van slagen zijn te vinden op de website van LOF.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids