Normal_muziek__noten__instrument

Ambassadeur en bestuurslid Joop van den Ende maakte tijdens de presentatie van het nieuwe tv-programma Lang Leve de Muziek Show bekend dat de Stichting Méér Muziek in de Klas ieder jaar De Loftrompet gaat uitreiken. De Loftrompet is een speciale, eervolle prijs voor de groepsleerkracht op een basisschool die zich op uitzonderlijke wijze inzet voor muziekonderwijs in de klas. Dit meldt Stichting Méér Muziek in de Klas.

Joop van den Ende: “Muziek maken is heel belangrijk, maar vooral ook heel leuk. Voor muziekonderwijs op basisscholen is het van groot belang dat een meester of juf de kinderen enthousiasmeert en stimuleert. De leerkracht die dat vol overgave doet, willen wij in het zonnetje zetten. We hopen dat hij of zij daarmee een voorbeeld wordt voor andere groepsleerkrachten.”
 
In de uitzendingen van Lang Leve de Muziek Show roepen presentatoren Romy Monteiro en Buddy Vedder de kijkers op om groepsleerkrachten in te schrijven. Het tv-programma Lang Leve die Muziek Show is een samenwerking tussen AVROTROS en Méér Muziek in de Klas. De twaalf tv-uitzendingen resulteren in het grote Kerst Muziekgala 2017 waarin de eerste Loftrompet zal worden uitgereikt. Leerlingen, ouders, collega’s kunnen een leerkracht inschrijven vanaf aanstaande zaterdag via: zapp.nl/muziekshow.
 
De jury bestaat uit Méér Muziek in de Klas- ambassadeurs Janneke van der Wijk (directeur van het Conservatorium Amsterdam) Rinda den Besten (voorzitter van de PO-Raad) en cultureel ondernemer Joop van den Ende. Zij kiezen uit alle inschrijvingen wie de Loftrompet dit jaar krijgt. Naast de Loftrompet (een beeld) zal er een geldprijs uitgereikt worden aan de school van de groepsleerkracht om te besteden aan muziekonderwijs. 
 
Méér Muziek in de klas is medeorganisator van Lang Leve de Muziekshow en het Kerst Muziekgala 2017. De stichting zet zich in voor structureel en goed muziekonderwijs op alle basisscholen in Nederland. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids