Normal_muziekles__blokfluit__instrument__muziekonderwijs

Op 1 november om 15.00 uur zullen HAN Pabo en ArtEZ Conservatorium een convenant tekenen waarin de hogescholen 3 jaar duurzaam gaan samenwerken met elkaar én met basisscholen in de regio Arnhem-Nijmegen rondom het thema muziek. De samenwerking genaamd ‘Making Music’ vindt plaats in aansluiting op het landelijk stimuleringsprogramma en heeft als doel muziekonderwijs op een professionele manier terug te brengen in het basisonderwijs. Dit meldt HAN.

Making Music

Making Music is een samenwerkingsproject om te bouwen aan een duurzame kwaliteitsimpuls voor het muziekonderwijs op de basisscholen. Het gaat om meer muziek in de klas, creatieve en expressieve ontwikkeling van kinderen en professionalisering van (toekomstige) leerkrachten. 
 

Convenant 

Bij de officiële start van het samenwerkingsverband zal een convenant ondertekend worden door de directeuren van ArtEZ Conservatorium en HAN Pabo (resp. Laurien Timmermans en Karin van Weegen) en wordt meer informatie verteld over de projecten die binnen het convenant uitgevoerd worden. Het programma heeft als uiteindelijke doel: goed muziekonderwijs op elke school en voor ieder kind. Het convenant zal worden getekend op 1 November 2018 om 15.00 uur in het iXperium van HAN Pabo, Ruitenberglaan 27 te Arnhem. 
 

Landelijk stimuleringsprogramma

Muziek- en cultuuronderwijs is onmisbaar voor de vorming van jonge mensen tot kritische volwassenen. Lessen in kunst en muziek zijn niet alleen leuk, deze lessen zijn ook nodig voor de brede vorming van kinderen. Door cultuureducatie ontwikkelen kinderen hun talenten en leren zij de waarde van kunst te begrijpen. Meer informatie over het programma is beschikbaar op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/kunst-en-cultuur/cultuuronderwijs.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids