Weekend van de Wetenschap is hét gratis festival voor jong en oud met wetenschappers, proefjes en een uniek kijkje in de toekomst. Door de slogan “Kom kijken wat de wetenschap allemaal kan” wordt iedereen uitgenodigd om het eerste weekend van oktober met

Op 2 en 3 oktober 2021 vindt er een nieuwe editie van Weekend van de Wetenschap plaats. Een weekend waarin iedereen overal in Nederland een kijkje achter de schermen kan nemen van diverse organisaties en instellingen in de wetenschap en techniek. Dit meldt de VSNU.

Weekend van de Wetenschap is hét gratis festival voor jong en oud met wetenschappers, proefjes en een uniek kijkje in de toekomst. Door de slogan 'Kom kijken wat de wetenschap allemaal kan' wordt iedereen uitgenodigd om het eerste weekend van oktober met eigen ogen te zien wat de wetenschap allemaal kan. Dit jaar niet alleen op locatie, maar ook online.
 

Wetenschap is overal

Ook al heb je het niet direct door, wetenschap kom je dagelijks overal tegen. De nieuwe campagne voor Weekend van de Wetenschap gemaakt door Part of a Bigger Plan laat daarom zien hoe bijzonder, belangrijk en onmisbaar de wetenschap is. De campagne toont op een ludieke manier de impact: hoe wetenschap onze levens heeft veranderd, en steeds sneller zal veranderen.
 
Het volledige programma zal op woensdag 22 september bekend worden. Vanaf 2021 zijn alle activiteiten tijdens Weekend van de Wetenschap gratis toegankelijk voor het publiek.
 
Door: Nationale Onderwijsgids