Universiteiten luiden noodklok met alarmdag

Op 6 april organiseren de universiteiten een zogenaamde alarmdag. Een brede coalitie van studenten, bestuurders, vakbonden, werknemers en wetenschappers roepen het nieuwe kabinet op structureel 1,1 miljard te investeren. “Alleen met deze investering krijgen we het wetenschappelijk onderwijs in Nederland weer op Normaal Academisch Peil”, valt te lezen op normaalacademischpeil.nl.

Een brede coalitie van studenten, bestuurders, vakbonden, werknemers en wetenschappers verbonden aan de 14 Nederlandse universiteiten maakt zich zorgen over de kwaliteit van het wetenschappelijk onderwijs. Naast universiteiten zijn ook organisaties als de Algemene Onderwijsbond, WOinActie en de VSNU aangesloten bij het initiatief. 
 
Volgens de organisaties staan de universiteiten door structurele onderfinanciering onder druk. Er is te weinig tijd en geld om goed onderzoek te doen of goed onderwijs te geven. Dat gaat ten koste van de onderwijskwaliteit, van de studenten en van de wetenschappers.
 
Daarom luiden de studenten, bestuurders en medewerkers van alle 14 universiteiten op dinsdag 6 april de noodklok. Ze roepen het nieuwe kabinet op structureel 1,1 miljard te investeren om het wetenschappelijk onderwijs in Nederland weer op ‘Normaal Academisch Peil’ te krijgen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids