Normal_moe_vermoeid_student_slapen_bezorgd_hoofdpijn_stress_burnout

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) heeft een nieuw driedaags programma ontwikkeld voor studenten die als eerste in hun familie gaan studeren. Met Tune In krijgen deelnemende eerstejaars studenten vaardigheden, inzichten en strategieën om de overstap naar het hbo soepel te kunnen maken. Dit meldt HvA.

Een opleiding gaan doen in het hoger onderwijs kan extra lastig zijn voor studenten met ouders die zelf niet hebben gestudeerd. Vanuit huis krijgen ze dan weinig mee over bijvoorbeeld projectmatig werken, huiswerk en tentamens maken.
 
Als eerste hogeschool biedt HvA daarom een aparte introductie aan voor deze studenten. Zo’n 70 belangstellenden doen vanaf maandag mee aan het driedaagse programma Tune In. Door middel van onder andere trainingen, workshops en verhalen ouderejaarsstudenten krijgen de studenten een goed beeld van hoe het is om een hbo-opleiding te volgen.
 
De HvA wil met Tune In het studiesucces van hbo’ers vergroten. Zo zou onbekendheid met de spelregels en sociale codes in het hbo “een ongewenst obstakel vormen voor studiesucces”.
 
Door: Nationale Onderwijsgids