Normal_nacht

Gisterochtend arriveerden de eerste lopers op vier finish-plaatsen van de Nacht van de Vluchteling. In Den Haag, Haarlem, Amersfoort en Arnhem kwamen duizenden lopers binnen na 40 km in de nacht. Dit jaar liep een recordaantal van ruim 5600 lopers mee. Dit melden Stichting Vluchteling en het AD.

In Den Haag verwelkomde burgemeester Krikke enthousiaste lopers, nadat zij zelf de laatste 10 kilometer liep, en rapper Diggy Dex was bij de finish in Amersfoort. In Arnhem was burgemeester Marcouch er eerder dan de eerste lopers.
 
Bij deze tiende editie van de Nacht van de Vluchteling liep een recordaantal van ruim 5600 deelnemers mee, waaronder diverse scholen. Een hiervan is de Hoge de Grootschool, een van de meest multiculturele middelbare scholen in Rotterdam. De tussenstand van de opbrengst bedroeg gister 1.544.566 euro. Directeur Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling toonde zich verheugd: "Nederland heeft zich van zijn allerbeste kant laten zien, fantastisch zoveel enthousiasme en solidariteit met vluchtelingen in de wereld", zei ze bij de finish in Den Haag.
 
De opbrengst besteedt Stichting Vluchteling aan levensreddende noodhulp voor vluchtelingen in de wereld. Afgelopen jaar kregen ruim 880,000 vluchtelingen in 28 landen noodhulp van Stichting Vluchteling. Toen werd met de Nacht van de Vluchteling 1,7 miljoen euro opgehaald door 5.200 deelnemers, waaronder scholen, studenten en leraren. Zo liepen onder andere Olympus College Arnhem, Hyperion Lyceum in Amsterdam, de Haagse Hogeschool en Pabo Hogeschool Rotterdam mee.
 
Door: Nationale Onderwijsgids