Incluusion-project Universiteit Utrecht slaat aan: honderden vluchtelingen volgden lessen

Honderden vluchtelingen volgden lessen aan de Universiteit Utrecht dankzij het programma Incluusion. Vijf jaar na de oprichting hiervan kan geconcludeerd worden dat het geslaagd is. Meer dan 900 studenten uit 40 landen deden mee. Dit meldt RTV Utrecht. 

Vluchtelingen die zitten te wachten op de uitkomst van hun asielprocedure een reden geven om het asielzoekerscentrum te verlaten voor een universiteitscursus over bijvoorbeeld Europees recht, popmuziek of econometri: dat was ooit het doel van de Universiteit Utrecht met het Incluusion-programma

Incluusion regelt ook traineeships voor vluchtelingen die al wat langer in Nederland zijn en de taal al wat beter spreken. Zo kunnen ze ervaring opdoen en een netwerk opbouwen. 

Meer activiteiten organiseren

Na vijf jaar komt er geen einde aan het programma van de Universiteit Utrecht. Ze willen juist en voorbereidende cursus gaan organiseren voor studenten, en verder werken aan het koppelen van vluchtelingen aan buddystudenten zodat ze naast de academische intgratie ook kunnen werken aan hun sociale integratie. 

Door: Nationale Onderwijsgids