Normal_geld__biljet__bankbiljet

Voor Overijsselaars die zich verder willen ontwikkelen in de techniek zijn er vanaf deze week scholingsvouchers beschikbaar. De vouchers zijn bestemd voor mensen die een baan zoeken in de techniek en zich hiervoor willen omscholen. En voor mensen die al werken in de techniek en zich verder willen ontwikkelen. Dit meldt provincie Overijssel.

De arbeidsmarkt wordt steeds krapper. Veel technische bedrijven hebben moeite om personeel te vinden en moeten opdrachten laten lopen. Om meer mensen op te leiden voor een functie in de techniek zijn vijfhonderd scholingsvouchers beschikbaar. Ook aanstaande technische docenten kunnen gebruik maken van de vouchers. Met de vouchers wordt een gedeelte van de opleidingskosten vergoed.
 
Gedeputeerde economie Eddy van Hijum: “We hebben iedereen nodig voor de Overijsselse economie. Tijdens mijn werkbezoeken hoor ik van ondernemers in de techniek dat ze staan te springen om vakmensen. Er is volop werk dat van grote waarde is voor onze samenleving. Ik hoop dat de scholingsvouchers mensen net dat zetje geven richting de techniek.”
 
De Overijsselse Techniekuitdaging zet de vouchers in om de instroom in de technische arbeidsmarkt te vergroten en de ontwikkeling van het bestaande personeel te verbeteren. De technische branches en de Provincie Overijssel stellen gezamenlijk 1,6 miljoen euro beschikbaar. De vouchers zijn onderdeel van de Overijsselse Techniekuitdaging, een samenwerking van technische fondsen, arbeidsmarktregio’s en Provincie Overijssel om een boost te geven aan de Overijsselse technische arbeidsmarkt.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids